Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Retur produse (dreptul de retragere)

Dreptul de retragere dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale

 

1. ,,Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta decat costurile directe legate de returnarea produselor” - O.U.G. 34/2014 actualizataPerioada de retragere mentionata expira in termen de 14 zile de la ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor. Potrivit O.G. 21/1992 republicata cu modificari si completari ulterioare, consumatorul este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociaţii, care acţioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale. Persoanele juridice nu beneficiaza de prevederile privind retragerea din contract in acord cu O.U.G. 34/2014 actualizata.

2. Conform art.16 din actul normativ mai sus mentionat, ,,Sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale: e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator". Aceste produse destinate ingrijirii si igienei personale pentru protectia sanatatii consumatorilor nu pot fi returnate daca au fost desigilate. Produsele desigilate devin nevandabile chiar daca raman functionale si din motive de protectie a sanatatii sau igiena nu pot fi revandute ca si produse resigilate, nu este igienic sau etic sa comercializam un produs de ingrijire personala folosit. In cazul acceptarii ca si culanta comerciala a returului valoarea lor va fi diminuata corespunzator posibilitatii de reutilizare partiala in temeiul unei constatari justificate.

3. Inainte de expirarea perioadei de retragere, pentru categoriile de produse care nu sunt exceptate, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, consumatorul poate alege una dintre urmatoarele variante:
a) de a folosi modelul de formular de retragere prevazut in actul normativ
b) de a face orice alta declaratie neechivoca in  care isi exprima decizia de retragere din contract pe un suport durabil
c) de a completa si de a transmite in  format electronic, pe site-ul profesionistului, fie modelul de formular de retragere prevazut in partea B din anexa actului normativ, fie o declaratie neechivoca de orice alt tip. In aceste cazuri, profesionistul comunica consumatorului, fara intarziere, pe un supot durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere. Sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere in conformitate cu dispozitiile din prezentul articol din  actul normativ revine consumatorului. 

NYS Experience  S.R.L. nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist. "Consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioade de 14 zile. 

NYS Experience SRL se ofera pentru bune relatii comerciale sa indeplineasca si sa plateasca formalitatile legate de trimiterea curierului in cazul in care acceptati prin email curierul indicat de societatea noastra. Consumatorul este responsabil sa trimita produsul returnat la adresa vanzatorului care este indicata in documentele de achizitie si pe formularul de retragere mai jos atasat, sa se asigure si sa achite transportul in  cazul in care alege sa trimita un alt curier decat cel indicat de societatea noastra.  Returul va fi primit in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ati comunicat vanzatorului decizia de retragere din  contract, acesta fiind termenul legal acceptat.

4. Profesionistul ramburseaza contravaloarea produsului folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala.

 

5. Pentru detalii suplimentare privind returnarea produselor comercializate de NYS EXPERIENCE SRL ne puteti contacta prin email la comenzi@babyliss-romania.ro. Pentru returul unui produs, va punem la dispozitie pentru completare ACEST FORMULAR (dati clic pentru a accesa formularul de retur) in vederea comunicarii pe un suport durabil.


Prezentul formular se trimite inapoi doar daca doriti sa va retrageti din contract.